Menu

Wilco, Bariet, Wohrmann en Ten Brink

Wilco, Bariet, Wohrmann en TenBrink zijn gespecialiseerd in de productie van boeken en periodieken. Wilco maakt al meer dan 20 jaar gebruik van de software van Compri, die de afgelopen jaren ook uitgerold is bij de andere vestigingen. Met de Xgram Business Unit structuur wordt vanuit één centrale omgeving in Amersfoort ook met Xgram gewerkt op de vestigingen van Wohrmann in Zutphen, TenBrink in Meppel en Bariet in Steenwijk. Wilco gebruikt alle onderdelen van Xgram inclusief diverse JDF/JMF koppelingen met de prepress en press workflow. Door het gebruik van de Xgram Business Unit structuur worden orders optimaal verdeeld over de verschillende vestigingen. Xgram biedt hierbij op het gebied van planning en logistiek een belangrijke ondersteuning.

Vanuit diverse klantsystemen en een klantenportal worden volledig geautomatiseerd orders voor boeken en periodieken ingeschoten in Xgram.
Wilco heeft hiermee flinke besparingen bereikt en de foutenkans drastisch zien afnemen. Daarnaast is de klantenbinding door het inzetten van dergelijke koppelingen en systemen toegenomen.

Wilco, Bariet, Wohrmann en TenBrink en Compri zijn in een continu proces bezig om via innovatieve oplossingen de efficiency van de diverse bedrijven te verhogen. Een voorbeeld hiervan is het project voor combineren van orders op één drukvel, waardoor een forse besparing op druk- en papierkosten bereikt is.

Meer over Wilco op www.wilco.nl

William Schuring, adjunct directeur Wilco, Bariet en TenBrink.

 

 

Info Wilco,  Bariet , Wohrmann en TenBrink

  • 500 medewerkers
  • Omzet € 100.000.000
  • Kodak CTP en Prinergy/Insite gekoppeld via JDF/JMF
  • 15 persen Heidelberg, KBA, Timson, HP gekoppeld via JDF/JMF
  • Offset en digitaal druk (beide vellen en rotatie)
  • Uitgebreide afwerking (o.a. paper- en hardbacks)

Meer referenties